26 Kasım 2010 Cuma

ERİKLİ VE BADEMLİ KEK

Tarif Lezzet dergisi Ağustos sayısından.Ben pudra şekeri eklemeyi unutmuşum ama çok güzel bir kek oldu.Sıvı yağ olarak uzun süredir fındık yağı kullanıyorum, hamur işlerinde çok başarılı sonuçlar veriyor.Oldukça hafif bir yağ.Malum GDO sebebiyle artık mısır içeren ürünlere oldukça mesafeliyim.
Belirtmeden geçmek istemediğim 2 husus var; hamur işlerinde mutlaka köy yumurtası ve gerçek süt kullanırım.Hoş evime başka türlüsü girmez .Ama inanın  öyle bir lezzet veriyorlar ki anlatılmaz, denemeniz gerek.Hele gerçek tereyağ giren pastalar,kurabiyeler...Ben şanslı bir insanım yaşadığım yerde doğal olana çok kolay ulaşabiliyorum.Sizler de bulabilirseniz bir deneyin derim.Aradaki lezzet  farkına inanamayacaksınız.


Malzemeler:


- 3 yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı toz badem

Üzeri için:


- 5 adet kırmızı erik (dilimlenmiş)
- 3 yemek kaşığı file badem
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:


1- Yumurta ve şekeri mikserde iyice çırpın.Süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
2- Sırasıyla elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.Son olarak badem tozunu da ilave ederek karıştırın.
3- Hamuru yağlı kağıt serdiğiniz kalıba aktarıp, üzerine ince ince doğramış olduğunuz erik dilimlerini dizin.File bademleri de serpiştirip, 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40-50 dk pişirin.
4- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.Dilerseniz üzerine pudra şekeri serperek de servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder