9 Aralık 2010 Perşembe

DEREOTLU POĞAÇA

Hem pratik hem de lezzetli bir tariftir bu.Çabucak yapılıveren ve az malzemeye ihtiyaç duyan dereotlu poğaçalardır vakitsiz zamanlarımda hayatımı kurtaran.







Malzemeler


- 125 gr tereyağı
- 1/2 su bardağı fındık yağı
- 1 yumurta
- 1/2 çay bardağı yoğurt
- 1 kahve fincanı kıyılmış dereotu
- 3,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu

Yapılışı


1- Oda sıcaklığına getirdiğiniz tereyağını , sıvı yağı ve yoğurdu bir kapta güzelce karıştırın.
2- Yumurtanın sarını poğaçaların üzerine sürmek için bir kaba ayırın.
3- Yumurta akı , dereotu ve tuzu yağlı karışıma ekleyerek karıştırın.
4- Elemiş olduğunuz un ve kabartma tozunu da yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
5- Hazırlamış olduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizip, fırça yardımıyla yumurta sarını sürün.
6- 175 dereceye ısıtılmış fırında 30 dk pişirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder