15 Aralık 2010 Çarşamba

GARAM MASALALI TAVUK

Garam Masala Hindistan'a ait bir baharat karışımıdır.Genellikle tavuk ve et yemeklerinde kullanılır.Kişniş, kimyon, karabiber, karanfil, kakule,tarçın, defne yaprağı ve besbase baharatlarının karışımından oluşmuştur.Aslında bu tip karışımlar Osmanlı mutfağında da bolca var .Sadece bizler unutmuşuz kullanmaya kullanmaya.

Okuduğum yemek kitaplarında ve dergilerde hep rastlamışımdır.İçeriğini öğrenince de denemeye karar verdim.Benim için çok yabancı bir karışım değildi.Baharatlara hep düşkünlüğüm olmuştur.Masalımsı ve büyülüdür baharat.Bir nefes çekersiniz ve kaybolursunuz kokuların tatlara dönüştüğü bir başka diyarda.

Bu tarif ,akşama yemek yetiştirme telaşıyla doğaçlama çıkıverdi ortaya eldeki malzemelerle.Lezzetli mi lezzetli oldu yemeğim ve ikinci tabaklar istendi.Ne diyelim tarifi benden denemesi sizden...






Malzemeler


- 2 adet tavuk göğsü
- 1 adet büyük boy soğan
- 4 diş sarımsak
- 6 adet sivri biber
- 1 adet domates
- 2 tatlı kaşığı garam masala
- 1 tatlı kaşığı safran
- tuz, bir çimdik toz şeker
- 1/2 tatlı kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı


Yapılışı



  1. Soğanı yarım halka olacak şekilde iri iri doğrayın ve sarımsakları soyun.
  2. Tavuk göğsünü jülyen doğrayın.
  3. Wok tavayı ocağa alıp ısıtın ve soğanları  tavaya koyun.Üstüne zeytinyağını gezdirin.Tuz ve şekeri serpin.Ocak yüksek ateşte olmalıdır.
  4. Garam masalayı ve jülyen doğramış olduğunuz tavukları tavaya alın ve karıştırarak soteleyin.Safran, sarımsak ve pul biberi de bu aşamada ekleyin.
  5. Sivri biberleri boyuna ikiye bölüp ekleyin.
  6. Kabuğunu soyduğunuz domatesi küp küp doğrayıp tavaya alın.Kaynayınca kapağını kapatıp, altını kısarak 10 dk pişirin.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder