26 Aralık 2010 Pazar

HAŞLAMA BÖCEK (DENİZ SALYANGOZU)



Bodrum' lular böcek olarak adlandırırlar .Ancak deniz salyangozu olarak da bilinir.Deniz kenarında, kayalık yerlerde kayaların üzerine tutunmuş olarak yaşarlar.Kayaların üzerindeki küçük yosunlarla beslenirler.Toplaması pek zevkli olur.



Deniz kabuklularının büyük çoğunluğu canlı olarak pişirilmek durumundadırlar.Biz de bu nedenle can çekişmemeleri için direk olarak kaynar suyun içine atarız ve 30 dk haşlarız.



Bir küçük kasede zeytinyağı ve limonu karıştırarak sosunu hazırlarız.Etli kısmını kabuğunun içinden iğne yardımıyla hafif çevirerek çıkarır sosa batırıp afiyetle yeriz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder