6 Aralık 2010 Pazartesi

HAVUÇLU - PORTAKALLI KEK

Sonunda kış geldi.Epeydir sıcak giden hava dün akşam üzeri birden değişiverdi.Hava karardıkça  soğuk kendini hissettirmeye başladı iyiden iyiye.
Şöyle mis gibi kek kokmalı evim havalar soğuyunca ve tıkırdamalı sobanın üstünde çaydanlığım.Bizim evin klasik ve en beğenilen kekidir "havuçlu-portakallı kek ".
Kek zamanı geldiiiii...



Malzemeler


- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı fındık yağı
- 1 portakalın suyu
- 1/2 portakalın kabuğu
- 3 adet orta boy havuç
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un

Yapılışı


1- Yumurta ve şekeri mikserde 5-6 dk çırpın.
2- Fındık yağını ilave ederek çırpmaya devam edin.
3- Portakalın kabuğunu rendeleyip, suyunu sıkın ve yumurtalı karışıma ilave ederek karıştırmaya devam edin.
4- Unu ,kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek yavaş yavaş sıvı karışıma ekleyin ve karıştırmaya devam edin.Kek hamurundan biraz koyu kıvam alana kadar un eklemelisiniz.
5- Rendelenmiş havuç ve dövülmüş cevizleri de ekleyip karıştırın.
6- Yağlayıp unladığınız kek kalıbına hamuru dökün ve 180 dereceye ısıtılmış fırında 45 dk pişirin.Soğuduktan sonra servise hazırdır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder