28 Aralık 2010 Salı

MANTAR KÖFTESİ

Mantar köftesini ilk defa bir arkadaşımın evinde yeniş ve çok beğenmiştim.Daha sonraları kitaplarda da dikkatimi çekmeye başladı.Bu ikinci denemem kendimce, biz çok beğendik.Hatta ofiste arkadaşlarıma tattırdım onlarında çok hoşuna gitti.Değişik bir meze alternatifi olabilir.Sıcak olarak da ,soğuk olarak da çok lezzetli.Lezzetinin en büyük kısmını ise bence kullanılan mantardan alıyor.Ben daha önce de http://caferengigul.blogspot.com/2010/12/bugun-doga-ana-bize-cok-comert-davrand.html  yazımda bahsetmiştim bu mantar türünden.Kısacası her mantar çeşidinin tadı farklı olacağından, bu köfte daha çok yapıldığı mantarın lezzetini yansıtacaktır.Benim size önerim yerel mantarlarla bu tarifi denemeniz ve farklı lezzetlere ulaşmanız olacaktır.




Malzemeler


- 350 gr mantar
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 5-6 dal maydanoz
- 3 dal dereotu
- kızartmak için zeytinyağı

Yapılışı


  1. Soğanı rondadan geçirin.
  2. Temizleyip yıkadığınız mantarları da rondodan geçin.
  3. Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın.
  4. Rondodan geçirdiğiniz soğanı, mantarı, doğramış olduğunuz maydanoz ve dereotunu genişçe bir kaseye alın.
  5. Unu ve baharatları ekleyip karıştırın.Ne çok cıvık, ne de çok sert bir hamur olmamalı.Kullanılan mantarın cinsi içindeki su miktarını değiştireceği için daha fazla ya da daha az un eklemeniz gerekebilir.
  6. Düz bir yüzeye un serpiştirin ve hamuru üzerine alın.Gerektiğinde un serperek ( ele yapışmaması için) rulo hale getirin.Parmak kalınlığında olana kadar inceltin ve 4-5 cm'lik parçalara kesin.
  7. Kızgın yağda kızartın.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder