30 Aralık 2010 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


Barbunyayı çok severim.Haftada bir pişirim yazları.Kış içinde değişiklik olsun diye dondurucuya bir kaç poşet koyarım mutlaka.Bahçemizin ürünü bu barbunyalar.Öyle güzel, öyle lezzetli...İnsanın kendi yetiştirdiğinin tadı başka oluyor.
Bakır tencerede pişti barbunyalar,çok kısık ateşte.Böylece daha bi güzel, daha bi lezzetli oldular.






Malzemeler


- 1 kilo taze barbunya
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 5-6 dal maydanoz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı
- tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı


  1. Yemeklik doğradığınız soğanları 1 yemek kaşığı zeytinyağında tuz ve şekeri de ekleyerek kavurun.
  2. Halka halka doğradığınız havuçları kavrulmakta olan soğanlara ekleyin.
  3. Domatesin kabuğunu soyup, yemeklik doğrayın.
  4. Soğanlar pembeleşince domatesleri ve pul biberi ekleyip karıştırın.Kaynamasını bekleyin.
  5. Barbunyalarıda ekleyin .Tencerenin kapağı kapalı şekilde ,kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirin.Gerekirse çok az miktarda sıcak su ekleyebilirsiniz.
  6. Yemek ılıdığında 2 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip karıştırın.
  7. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

1 yorum:

  1. Barbunyayı ben de çok severim. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil