5 Ocak 2011 Çarşamba

KESTANE KEBAP VE KOKOŞ KURABİYE

Şimdi piştiler, sobanın üstünde.Evi mis gibi sardı kestane kokusu.


Siz de buyrun lütfen.



Nişan ikramlarının tarifine devam.Bu tarif çok uzun zamandır defterimde yapılmayı bekliyordu.Elimde çok fazla yumurta beyazı kalınca uygun düştü.İyikide yapmışım çok güzel oldular ve çok bereketli.Hindistan cevizi sevmeyenler için pek uygun değil ama belki bu sayede severler:) 


Malzemeler


- 250 gr tereyağı
- 1/2 çay bardağı fındık yağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 2 yumurta akı
- 4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya

Dışı için


- 1 yumurta akı
- hindistan cevizi

Yapılışı


  1. Tereyağ , sıvıyağ, yumurta akları ve pudra şekerini pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırın.
  2. Hindistan cevizini ekleyip karıştırmaya devam edin.
  3. Elenmiş olan unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edin.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ; önce yumurta akına, sonra hindistan cevizine bulayıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  5. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, üzerleri çatlayana kadar pişirin.
  6. Soğuyunca servis yapın .

1 yorum:

  1. Hem de sobada piştiler! Ne güzel, düşünmesi bile ısıtıyor insanın içini.

    YanıtlaSil