10 Ocak 2011 Pazartesi

PAZAR KAHVALTISI

Pazar sabahı kısa bir yürüyüşle başladık güne.Bu yürüşten bir kaç kare:



Doğal sıklamenler .Henüz o güzelim çiçeklerini açmamışlar ama böyle bile görülmeye değerler.


Soğuğa inat açıveren bahar çiçeği papatya.Hoş Bodrum hiç bir mevsim papatyasız kalmaz aslında.Papatyaları çok seven arkadaşlar, umarım yüzünüzü gülümsetmiştir bu foto.


Bu arkadaş da yazın verir meyvelerini.Ama bir kaç tanesi saklamış kendini kışa ve onları gören şanslılara, afiyetle yesinler diye.



Ve  o dayanılmaz kokusuyla başımı döndüren limon çiçeği...

Evet arkadaşlar yürüyüş çok güzeldi.Üstüne de öyle güzel bir kahvaltı yaptık ki....Yolunuz bir gün Bodrum' a düşerse, Yalıkavak Gökçebel' deki bu bahçeye uğramadan geçmeyin sakın haaaa.......Yalnız randevu almayı unutmayın.Çünkü yazları çok kalabalık oluyor ve yer bulmak mümkün olmuyor.

Kahvaltıda  sunulan her şey el yapımı ve tüm sebzeler dalından yeni koparılıp geliyor sofranıza.Hele o reçeller, hele o reçeller say say bitmez.Ben öyle büyülenmişim ki fotoğraf çekmek bile aklıma her şey bittikten sonra geldi, affoluna.


Mis gibi köy tereyağı, köy yumurtası, bahçeden zeytinler...Su böreği, kabak böreği,bazlama,sarma,kabak çiçeği dolması....saymayla bitmez soframıza gelenler.Daha siz oradayken pişiyor hepsi, sıcak sıcak , dumanı üstünde ve mis gibi kokusuyla.Hiç durmayın ,şöyle bolca alın tereyağını ,açıverin bazlamayı;  şimdi buluşma zamanıdır ikisinin.1-2 sn  yeterli bazlamanın aşkından erimesi için tereyağının.İşte şimdi sıra sizde;  afiyetle bu lezzeti tatma zamanı.....

kabak böreği

su böreği

sarma

bazlama

tere,roka,yeşil biber(bahçede ne varsa)

tüm o güzelliklerin piştiği ocak

ve fırın

börek olmayı bekleyen kabaklar


Nasıl ulaşabilirsiniz: 


Kışları sadece Pazar günleri açık oluyor.Ama yazın devamlı açık.Randevunuzu alın ve mutlaka gidin.

4 yorum:

  1. atlayıp geleyim dedim ama oda ne ! ?
    Bodrummuş adres :)
    birgün mutlaka ! :)

    YanıtlaSil
  2. Ben biliyorum o bahçeyiiiiii.... Kaç yıl oldu unuttum, daha bu kadar popüler olmadan önce oralarda yaşayan arkadaşım Frank götürmüştü ve tanışmıştık Havva ablayla. Mevsimlerden kıştı ve Havva abla ot toplamış, o otlarla börek yapacaktı!

    YanıtlaSil
  3. bodrum uzak yer gidenlere afiyet olsun

    YanıtlaSil
  4. belgin keşke gidebilseydim

    YanıtlaSil