5 Temmuz 2011 Salı

BALLI TAHİNLİ EKMEK VE ŞERO


Bir haftadır tadımız tuzumuz yoktu.Şeromuz hastaydı.2 gündür daha iyi.Yüksek ateş ve iştahsızlıkla başladı hastalığı.Tam 5 gün ne mama yedi, ne de bir yudum su içti.Üstelik ateşi hiç düşmedi.Her gün yediği iğneler cabası.En sonunda serum bağlandı (2 gün) kendilerine ve iğnelerinin dozu arttırıldı.Bu süre içinde yavaş yavaş düzelmeye başladı.Artık ateşi normal, yemek yemek için çaba sarfediyor.Eskisi kadar iştahlı olmasada zamanla düzelir.İğnelere devam.Teşhis viral enfeksiyon.Yapılan kan tahlillerinde şekeri çok yüksek çıktı.Bakalım onun için ne yapılacak.Evimin neşesi yerine geldi, Şero iyileşmeye başlayınca.Kapılarda karşılanmaya başladık artık, ne mutlu bize.


Bu gün evde ilaçlama vardı.Şero ofise geldiiiii.Çok çalıştı çokkkkkkkk:)

Mutfaktaki bal kavanozlarının dibinde azar azar kalmış ballarım ve bir de tahin bolluğu olunca aklımdan bu tarif geçti.İyiki de geçmiş, öyle güzel oldu ki tabağa alıp da fotoğraflama fırsatım olmadı.



Malzemeler


- 1/2 kg beyaz un
- 1 paket instant maya
- 5 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 300 ml ılık süt
- 20 ml zeytinyağı
- 1 çay bardağı bal
- 1 çay bardağı tahin
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz

Yapılışı

  1. Un, şeker, tuz ve mayayı yoğurma kabına alıp, karıştırın.
  2. Ortasını havuz gibi açıp, ılık süt ve zeytinyağını ekleyip yoğurun.Ele yapışmayan bir hamur olmalı.
  3. Güzelce yoğurduğunuz hamurun üstünü örtüp, 2 katına ulaşana kadar mayalanmaya bırakın.
  4. Bir kasede bal ve cevizi karıştırın.
  5. Mayalanmış olan hamuru unlanmış tezgahta merdane yardımıyla açın.Yaklaşık 1 cm kalınlıkta olsun.
  6. Açmış olduğunuz hamurun içine tahini sürün ve rulo yapın.
  7. Hazırlamış olduğunuz ruloyu 3-4 cm kalınlığında parçalar halinde kesin.Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
  8. Üzerlerine ballı karışımı döküp, 180 dereceye ısıtılmış fırında 20 dk pişirin.Afiyet olsun.



Yazar caferengigul.blogspot.com

4 yorum:

  1. şeroya geçmiş olsun son resimde biraz gözü açılmış.....

    YanıtlaSil
  2. Çok geçmişler olsun. Tarif harika ellerine sağlık. Güzel bir hafta dilerim.
    Çeşnici Handan

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederim arkadaşlar şero için.Sevgiler.

    YanıtlaSil