22 Ekim 2012 Pazartesi

FIRINDA TAVUKLU MAKARNA

Bu gün güneşsiz ve serin bir sabaha merhaba dedik.Sarı yaz veda etmeye hazırlanıyor yavaştan.Sebzeler yerini bakliyatlara bırakmaya başladı sofralarda.Bu aralar benimde aklımda fırın makarna var.Evde tavuk pişmiş ve bir miktarda artmışsa, fırında tavuklu makarna olarak  masada yerini alır ertesi akşam.Kimse diyemez ben bir gün önce pişmiş yemeği yemem diye:)Herkes ayıla bayıla yer.Bende hızlıca bir öğünü daha kurtarmış ve israf etmemiş olurum.


Ancak epeydir artmıyor tavuk yemekleri.Ben mi az yapıyorum , yoksa birazcık porsiyonlarımız mı büyüdü bilemiyorum:) Ama canım fırında makarna yemek istiyor.İllede tavuk artacak diye beklemeye lüzum yok o zaman.Ama sizin de aklınızda bulunsun, belki bir gün işinize yarar.

Malzemeler

- 400 gr tavuk ( kemiksiz olsun yeter)
- 3 adet kırmızı biber
- 3 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2'şer dal taze kekik ve biberiye
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/ 4 demet maydanoz
- 1 paket makarna
- 200 gr krema veya süt
- üzerine serpmek için rendelenmiş kaşar peyniri



Yapılışı
  1. Derin bir tencereye makarna için 4-5 lt su koyup kaynamaya bırakın.
  2. Tavuğu pişirmek için tavayı ocağa yerleştirin ve ısıtın.Tava ısınınca zeytinyağını ekleyin.1-2 dk sonra julyen doğradığınız tavukları ve sarımsakları da ekleyin.
  3. Tavuk pişmeye yakın julyen doğradığınız biberleri tavaya alın 2 dk kadar pişirin.Ocağı kapatıp baharatları ilave edin.
  4. Tenceredeki su kaynayınca 1 tatlı kaşığı tuz atın ve makarnayı ekleyin.8 dk pişmesi için yeterli olacaktır.Makarna suyundan 1 su bardağı kadarını ayırıp süzün.
  5. Isıya dayanıklı bir kaba makarnanın 1/2 sini yerleştirin, üzerine tavuklu harcı yayın.Makarnanın diğer yarısıyla da tavuklu harcın üzerini kapatın.
  6. Derin bir kapta krema ile ayırmış olduğunuz makarna suyunu karıştırın ve makarnanın üzerine dökün.Rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirip 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar  (yaklaşık 15 dk)  pişirin.
  7. Dilimleyip servis yapın.Afiyet olsun.
Yazar caferengigul.blogspot.com

6 yorum: