23 Eylül 2013 Pazartesi

MAŞ PİYAZI

Bu bitkiyle tanışmam canım annem sayesinde olmuştu.Bir aralar şeker problemi nedeniyle doktoru gözetiminde diyet yapmıştı.Maş fasulyesiyle de o dönemde tanıştık.Kendileri şeker düzeyini düşürücü etkiye sahip bir bitkiymiş.


Ülkemizde Doğu ve Güney Doğu Anadolu' da yetiştirilen maş fasulyesi Çinliler tarafından da hastalıkların tedavisinde kullanılmaktaymış.Annem haşlayıp salatalarına , pilavlarına ekledi o dönemler.Piyaz hali bence en leziz hallerinden biri.



Malzemeler

- 3/4 su bardağı maş fasulyesi
- 1/2 demet taze soğan
- 1/2 demet taze nane
- 2 adet közlenmiş kırmızı biber
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı sumak
- tuz
- zeytinyağı


Yapılışı

  1. Fasulyeyi bir gece önceden ıslatın.Ertesi gün süzdüğünüz fasulyelerin üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyerek kaynatın.
  2. Fasulyeler piştiğinde güzelce süzün.
  3. Yeşillikleri ince ince doğrayıp fasulyeye ekleyin.
  4. Közlenmiş kırmızı biberi de minik minik doğrayın ve fasulyeye ekleyin.
  5. Nar ekşisi, sumak ve zeytin yağını ilave edip güzelce karıştırın.Zeytin yağını bol kepçe eklemelisiniz.Daha bi lezzetli oluyor:)
Çok hafif ve ferah bir salata oluyor.Ben et yemeklerinin yanına çok yakıştırıyorum.Mutlu haftalar.
Yazar caferengigul.blogspot.com

2 yorum:

  1. ellerinize sağlık sizi izlemeye aldım bende beklerim:) http://birfiskelezzet.blogspot.com/ sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz , ne iyi ettiniz.En kısa zamanda sizdeyim:)

      Sil