16 Ekim 2014 Perşembe

DAMLA ÇİKOLATALI FINDIKLI KURABİYELER


Kurabiye kadar güzel bir şey daha var mı acaba?Yapması ayrı keyif, yemesi ayrı keyif...Ama en güzeli eve geldiğimde bir kavanoz kurabiyenin mutfakta beni beklediğini bilmek.

Bu kurabiyeler yoğun bir fındık ve tereyağı kokusuna sahipler.Öyle ki kavanozu açıp koklamak yemekten daha tatmin edici benim için:)Ben denedim ve büyük bir keyifle sizlerle paylaşıyorum.Eğer fırsatını bulur ve yaparsanız haber etmeyi unutmayın.

Malzemeler

- 120 gr  ( tepeleme 1 su bardağı ) kekunu ( fındık aromalı olursa süper olur )
- bir çimdik tuz
- 75 gr ( 1/3 su bardağı ) oda sıcaklığında tereyağı
- 115 gr ( 1/2 su bardağı ) ince çekilmiş şeker ( toz şekeri mini mutfak robotunda çekin )
- 50 gr ( 1/4 su bardağı ) kahverengi şeker
- 1 adet yumurta
- 5 ml ( 1 tatlı kaşığı ) vanilya esansı
- 125 gr ( 2/3 su bardağı ) damla çikolata
- 50 gr ( 1/2 su bardağı ) fındık ( irice parçalanmış )


 Yapılışı
  1. Tereyağı ve şekerleri mikserde krema kıvamını alana kadar çırpın.Yumurta ve vanilya esansını ekleyip çırpmaya devam edin.
  2. Unu eleyin.Tuz ve unu miksere ilave edip çırpmaya devam edin.
  3. Fındıkların yarısını ve damla çikolataları karışıma ekleyip, spatula yardımıyla karıştırın.
  4. Fırın tepsilerine yağlı kağıt serin.Bir kaşık yardımıyla hamurdan parçalar alıp tepsiye 3 parmak aralıklarla yerleştirin.Hamur parçalarınız cevizden biraz küçük toplar şeklinde olacak.
  5. Kurabiyelerin üzerini bir çatalla hafifçe bastırarak düzleştirin.Çok muntazam olmak zorunda değil.Çünkü hamur fırında yayılarak kendiliğinden şekil alıyor.Kalan fındıkları kurabiyelerin üzerine paylaştırın ve hamura yapışmaları için hafifçe bastırın.
  6. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 10-12 dk ( üzerleri kızarana kadar ) pişirin.
  7. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.Kurabiyeler iyice soğuyunca kavanoza yerleştirebilirsiniz.Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. merhaba, ben ne zaman byle düz kurabiye denesem olmuyor..sizin tarifinizi de deneyeceğim, ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Yeşim hanım
      Bu tarz kurabiyeleri yapmak çok pratik.Şekil vermeye uğraşmıyorsunuz hiç.Kaşıkla aldığınız hamuru gelişigüzel tepsiye bırakıyorsunuz sadece, ısıyla kendi şekil alıyor.Yaparsanız nasıl olduğunu da yazarsanız sevinirim.İnşallah bu sefer çok güzel kurabiyeleriniz olur.Sevgiler.

      Sil