22 Aralık 2014 Pazartesi

KAYISILI KREMALI BARLAR


Geçen yıl bu zamanlar yapmıştım bu barları.Görünüşleri pek bi havalı olan bu güzelliklerin ilk ısırışta daha da bir artıyor havaları:) Yılın bu zamanları için çok uygun değiller mi sizcede?


Bu tarifte "Dünyanın En Güzel Kurabiyeleri" kitabından.Ve ben bu kitabı çoook seviyorum.Şu ana kadar denediğim tarifler içinde beğenmediğim ya da başarısız olanı  olmadı.Mutfakta vakit geçirmeyi sevenler için güzel bir hediye olabilir.

Malzemeler
- 50 gr ( 1/2 su bardağı ) un
- 50 gr ( 1/4 su bardağı ) tereyağı
- 1 çay kaşığı vanilya esansı
- 1 adet yumurta ( sarısı ve akı ayrılmış )
- 115 gr ( 1/2 su bardağı ) pudra şekeri
- 100 gr ( 1 su bardağı ) kıyılmış ceviz
- 115 gr ( 1/3 su bardağı ) kayısı reçeli
- 50 gr ( 1/2 su bardağı kadar ) damla çikolata ( orjinal tarifte yok )


Yapılışı
  1. Un, tereyağı, yumurta sarısı, vanilya esansı ve şekerin 50 gr ( 1/4 su bardağı ) ını mikserde çırpın.
  2. 20 ' ye 20 cm ebatlarında kare bir fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın.Hazırlamış olduğunuz hamuru tepsiye elinizle yayın.Gerekirse bir kaşık yardımıyla üzerini düzleyin ve çatal yardımıyla hamurun üzerinde delikler açın.
  3. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 10 dk pişirin.Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  4. Yumurta akını mikserle çırpmaya başlayın.Yavaş yavaş kalan şekeri ekleyin, pürüzsüz ve ipeksi bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.
  5. Kıyılmış cevizleri ekleyin ve spatula ile karıştırın.
  6. Önceden pişirmiş olduğunuz hamurun üzerine kayısı reçelini sürüp, damla çikolataları serpiştirin.Krema haline gelmiş yumurta akını kayısıların üstünü kaplayacak şekilde güzelce yayın.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk  ( üzeri kızarıp gevrekleşene kadar ) pişirin.Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  8. Dilimleyerek servis yapın ya da paketleyip sevdiğiniz birilerine hediye edin.Kim mutlu olmaz ki böyle bir hediye alınca...
Lezzeti ve mutluluğu bol bir hafta olsun:)
Yazar caferengigul.blogspot.com

10 yorum:

  1. Bence gerçekten mükemmmel. Hemen aldım kitabın adını . İdefix'de var galiba.
    Ellerine sağlık, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Nilay,
      Aldığım en güzel kitaplardan biri.Aslında sanırım en güzeli:)
      Mutlaka vardır idefix'te.Yıllardır tüm kitaplarımı aldığım siteydi kendileri ama bu yıl son alışverişimde çok tatsız şeyler oldu.Eski saygınlıkları kalmamış ya da çalışan elemanların bir kısmı aşırı saygısız.Dikkat etmeni öneririm.Sevgiler.

      Sil
  2. çok güzele benziyor incirle denemek istiyorum bunu.
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba sevgili Hande
      İncirle de çok güzel olur bence de:)
      Hadi bakalım nasıl olacak.

      Sil
  3. süper bir tarif.. tam kış sogugunda demlenen sıcak bir fincan çay için ideal.. ağzını tatlandırıcak ama baymayacak. Benim canımda bu ara eriklisini istiyor, erik marmelatı ile bende deneyeceğim. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel anlatmışsınız:) Erikli de süper olur, tatlı-ekşi nefisss.Afiyet olsun efendim.Sevgiler.

      Sil
  4. Takip ettigim kadariyla Ege de bu sene havalar baya güzel günesli geçiyor. Keyfini çikarin.
    Tarif de süper, tam alip karanfilli zencefilli çay ile çok güzel yakisir.... Canim istedi su an :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdilik oldukça sıcak geçiyor havalar Hülya Hanım.Öyle ki hala kahvaltımızı balkonda ya da bahçede yapabiliyoruz.Ama keşke biraz soğusa havalar:))

      Sil
  5. gelip de hepsini yersem ! bana da ruhuma da şifa olur :))
    elelrine sağlık canım..

    Güzelim yorumunada çokkk teşekkürler ederim

    sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsi senin olsun sevgili Nunu.
      Sen yeniden yazıyorsun ya bence en güzeli bu.
      Sevgiler.

      Sil