29 Nisan 2015 Çarşamba

PORTAKALLI BİSKÜVİ


Evvet...eticin tadında bisküviler yaptım ya ben:) yaşasınnnn.Çünkü ben eticini çok severim.Görüntüsü değil ama tadı aynı eticin.Yapması kolay.Üstelik hamurunu hazırlayıp buzdolabında bekletip dilediğinizde yapma lüksünüz var.

Malzemeler
- 115 gr tereyağı
- 200 gr şeker ( daha hafif bir kurabiye isterseniz 150 gr şeker ekleyin )
- 2 yumurtanın sarısı
- 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
- 1 çorba kaşığı portakal suyu
- 200 gr un
- 1 çorba kaşığı mısır unu
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz


Yapılışı

  1. Tereyağı ve şekeri krema kıvamını alana kadar mikserin yüksek hızında çırpın.Yaklaşık 5 dk kadar.
  2. Yumurta sarıları, portakal kabuğu ve portakal suyunu sırasıyla ekleyerek orta hızda çırpmaya devam edin.
  3. Un, mısır unu,  kabartma tozu ve tuzu eleyerek karışıma yavaş yavaş ekleyin.Çok bütünleşmeyen bir hamur elde edeceksiniz dert etmeyin.Streç filme sarıp buzdolabına kaldırın.İsterseniz 2-3 saat sonra ya da ertesi gün çıkarıp kurabiyelerinizi hazırlayabilirsiniz.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayarak şekil verin.Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye 3 cm aralıklarla yerleştirin.Bir çatal yardımıyla top şeklini verdiğiniz hamurların üzerine bastırın.
  5. Ben birkaç kurabiyeyi çatalla bastırmadan önce çatalı kakaoya buladım.Fotoğrafta farkedeceğiniz gibi kakaolu olanlar daha  rustik bir görünüme sahip oldu.Tercih sizin.
  6. Önceden 190 dereceye ısıtılmış fırında 8-10 dk pişirmeniz yeterli oluyor.Mis gibi eticin taklidi yapan kurabiyeleriniz hazır , afiyet olsun.
Not: Tarif Martha Day' e aittir.

Yazar caferengigul.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder