20 Mart 2017 Pazartesi

SUSAM MANTOLU TAHİNLİ KEK


Güller, laleler, nergisler, papatyalar...kısacası çiçekler beni gülümsetmeye, mutlu etmeye yetiyorlar.Ya sizi ? Laleler artık yavaş yavaş geçiyorlar ama canım annemin el emeği laleleri hep aynı canlılıkla ve hep aynı hislerle elimin altında.

Yarın 21 Mart yani Nevruz bayramı, baharın gelişinin ilk günü.Baharı çiçeklerle karşılayıp , güzel bir kış keki ile uğurlamaya ne dersiniz.


Karşınızda susam mantolu tahinli kek efendim.Bir zamanlar tüm blogların sayfalarını süslemişti kendileri.Bende o günlerden beridir yaparım ama blogda yokmuş:)Yılda en az 4-5 kez yapılan bir tarif burada yerini almazsa biraz ayıp olurdu.


Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı pekmez
- 1 su bardağı tahin
- 2/3 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı ceviz ( dövülecek)
- 1 paket kabartma tozu
- dışını kaplamak için susam
- kalıbı yağlamak için tereyağı



Yapılışı

1.  4 yumurta ve toz şekeri mikserin yüksek hızında 5 dk çırpın.
2.  Mikseri orta hıza ayarlayıp sırasıyla sıvı yağ, yoğurt, pekmez ve tahini ekleyin.
3.  Un ve kabartma tozunu eledikten sonra sıvı karışıma ekleyin ve düşük hızda çırpın.


4.  Dövülmüş cevizleri eklediğiniz hamuru spatula ile karıştırın.
5.  Kek kalıbını güzelce yağlayın ve susamları bolca serpiştirin.Kalıp tamamen susamla kaplanmış olmalı ki kek susam mantosuna kavuşabilsin:)


6.  Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 35- 40 dk pişirin.
7.  Fırından çıkarın 10 dk bekleyip kalıbı ters çevirin.Kekiniz hazır, afiyetle tüketebilirsiniz.


Ben soğumasını beklemeden iki dilimini yedim bile .Bu kek söz konusu olunca hep aynı şey oluyor bilginize.


Ohh misss, susam mantolu güneşlenen kek:)

Hadi bir koşu mutfağa girin ve kışa bu keki hazırlayarak veda edin.Sonra güneşe dönün yüzünüzü ve bahara kocaman ama kocaman bir MERHABAAAA deyin.
Yazar H.GÜLHAN ÖZ ÖZER
 caferengigul.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder